Ohjeet

Ehdot

Täältä löytyy palvelun käyttöehdot. Lue nämä ehdot ennen kuin lataat kuvia kuva-arkistoon.

Kuvien selaus

Voit selata kuvia tai etsiä niitä nimen, numeron tai avainsanahaun avulla. Oikeuksista riippuen voit ladata,muokata,poistaa tai lisätä kuvia omiin kokoelmiisi. Kuvien hakutyökalut ovat käytettävissä valikossa 'Valokuvat' ja sen alta 'Hae valokuvia'.

Hakiessasi valokuvia voit avainsanahaussa käyttää lisämäärettä JA tai TAI. Näillä on merkitystä kun käytät useampaa hakusanaa. JA-määreellä kaikkien hakusanojesi on esiinnyttävä lajinnimessä tai avainsanoissa. TAI-määrettä käyttäessäsi yhden tai useamman hakusanasi on esiinnyttävä lajinnimessä tai avainsanoissa. Useamman hakusanan voit kirjoittaa erottamalla ne toisistaan välilyönnillä.

Valokuvat - Lataa kuvia

Tämän valikon alta voit ladata lintukuvia palveluun. Maksimitiedostokoko on 25 Mt ja kuvaformaatiksi käy ainoastaan jpg. Maksimiresoluutio on 5200 x 5200 pikseliä. Käytä mahdollisimman vähän JPG-pakkausta ja rajauksia! Näin varmistat korkealaatuisen kuvan lehteen. Asiasanoiksi voit laittaa kuvaan olennaisesti liittyviä sanoja, kuten syksy, ruska, puro jne. Huomaa, että kirjoitat asiasanat ilman välimerkkejä ja erikoismerkkejä seuraavasti:

    aamukaste järvi

Omat kokoelmat

Tämän valikon kautta voit yllpitää, tarkistella ja luoda uusia kokoelmia. Riippuen käyttöoikeuksista kokoelman voi jakaa toiselle käyttäjälle tarkastelua varten. Käyttäjäoikeudet määrittävät minkä tasoisina kokoelman kuvat voidaan ladata palvelusta. Omat kuvasi saat aina ladattua palvelusta sellaisena kuin latasit ne palveluun. Muiden käyttäjien kuvissa on vesileimat ja niiden resoluutio on heikompi pois lukien taittajat ja pääkäyttäjät.

Selaa kuvia

Voit selata muiden käyttäjien ottamia kuvia, sillä edellytyksellä että käyttäjä on antanut luvan tähän.

Ongelmatilanteissa

Ota yhteyttä kuvapalvelun ylläpitäjiin. Sähköpostiosoite on: kuva-arkisto(miukumauku)pily.fi.

Käyttäjän asetukset

Käyttäjän henkilökohtaisista asetuksista näet muutamia kirjautuneeseen käyttäjään liittyviä tietoja. Tämän lisäksi voit määritellä, ketkä saavat nähdä kuvasi. Muista asettaa lataamiesi kuvien näkymäasetus haluamaksesi ja huomaa, että se vaikuttaa kaikkiin kuva-arkistoosi lataamiin kuviin. Myös niihin, jotka on ladattu ennen asetuksen vaihtamista.

Uloskirjautuminen

Muista kirjautua ulos aina kun käytät yleistä konetta. Tämän voit tehdä oikeasta yläkulmasta valikosta, jossa näkyy oma nimesi.

Usein kysytyt kysymykset

En näe enää kuviani? - Tarkista, oletko kirjautunut kuva-arkistoon. Tämän huomaa helpoiten yläreunan valikosta, jos siellä on kirjaudu vaihtoehto, et ole kirjautuneena kuva-arkistoon.

En pääse kirjautumaan kuva-arkistoon, salasana ja tunnus ovat oikein? - Kuva-arkisto ei anna kirjautua saman istunnon aikana uudelleen, sulje selain tai tyhjennä selaimen välimuisti välillä. Yritä sitten uudelleen. Jos ongelmia on edelleen, ota yhteyttä ylläpitoon.

Unohdin salasanani? - Voit uusia salasanasi valitsemalla Kirjaudu ja sieltä klikkaamalla linkkiä 'Unohditko salasanasi'. Ohjelma pyytää syöttämään käyttämäsi sähköpostiosoitteen. Kuva-arkisto lähettää syöttämääsi jo aiemmin rekiströityyn sähköpostiosoitteeseen viestin. Viestissä on linkki, jonka avulla voit syöttää uuden salasanan. Jos saat tällaisen viesti, etkä ole pyytänyt salasanan uusimista, poista viesti ilman linkin painamista.